Detox · Dieta

Piure de spanac

De mult imi era pofta de mancarica de spanac si azi m-am decis sa fac in sfarsit. Dar cum mereu imi trec prin idei trasnite, care mai de care mai bune, m-am decis sa adaug un ingredient care nu e foarte des intalnit la mancarea de spanac. 

  1. 250 gr spanac
  2. 10 gr unt
  3. 1 ceasca de mazare
  4. 3 catei de usturoi
  5. 2 fire ceapa verde
  6. 50 ml lapte
  7. 1 lingura smantana slaba
  8. Sare si piper
  9. 1 ou
  10. 1 lingura parmezan ras

Intr-o tigaie antiaderenta bine incinsa se pune untul, ceapa si usturoiul tocate marunt si se calesc pentru cateva minute. Se adauga spanacul spalat bine si se acopera tigaia cu un capac pana ce scade spanacul. Adaugati mazarea si laptele si lasati 5 minute la fiert. Scurgeti amestecul de mazare si spanac dar aveti grija sa pastrati laptele. Adaugati peste legume smantana si blendati bine. Daca e nevoie mai adaugati lapte pana ajungeti la consistenta dorita. 

Oul se tranteste intr-o tigaie antiaderenta incinsa si se lasa la foc mic pana cand tot albusul s-a gatit iar galbenusul e inca moale. 

Adaugati oul peste piureul de spanac, presarati parmezan si serviti! 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s