Despre Mine

11173703_883975858291515_2124500252_n

Vesnic la dieta, vesnic nemultumita de felul in care arat. Asa incep povestea despre mine pentru ca asta este ceea ce ma defineste. Si nu, nu exagerez deloc, pentru ca prima dieta pe care am tinut-o a inceput cand eu aveam in jur de 8 ani si de atunci nu stiu daca m-am oprit vreodata. Poate ca multora li se poate parea trist, dar acum la 22 de ani realizez ca, desi mereu am considerat ca sunt o persoana slaba, care nu e in stare sa tina o dieta pana la capat, astfel incat sa ajunga o data si pentru totdeauna la greutatea dorita, luptand atatia ani sa imi ating telul m-a facut de fapt o persoana puternica si perseverenta. Chiar daca am avut esecuri sau succese, am mers mai departe si inca mai merg.

Dupa cum spuneam am avut mereu probleme cu kilogramele in plus si am tinut tot felul de diete care mai decare mai stricte sau mai permisive. Au fost vreo 3 care chiar au dat rezultate asa ca iata istoricul meu: cel mai mult am avut 84 de kilograme, la 1, 68 m cat am si acum. In vara anului 2010 m-am apucat de Rina si am reusit sa slabesc pana la 70 de kilograme. In vara anului 2011, datorita unor probleme de sanatate am ajuns la 67 de kg si am reusit sa ma mentin pana in iarna anului 2012 cand am inceput un tratament cu anticonceptionale, plus stresul clasei a 12-a,care m-au facut sa ma reintorc la 70-71 de kg. In vara 2012 m-am mutat in Danemarca pentru studii si cu putina determinare am reusit sa revin la 67 de kg. Dar bineinteles ca lucrurile nu s-au oprit aici pentru ca stresul, dorul de casa si probabil multi alti factori si-au spus cuvantul asa ca pana in decemrie 2013 am ajuns pe la vreo 77-78 de kg. Motivatia si perseverenta nu mi-au lipsit insa niciodata asa ca pe 1 iunie 2014 am inceput Dukan clasic si pana in August 2014 am ajuns la 63 de kg. Nu am fost niciodata atat de slaba, si ma uitam in oglinda si nu imi venea sa cred ca sunt eu. Am fost tare mandra de mine, si imi doream sa raman asa mereu. Dar cum socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, m-am ingrasat din nou. 6 kg au venit parca de nicaieri asa ca pe 19 ianuarie 2015 am dat start Dukan iarasi, cu 69 de kilograme. Acum oscilez intre 64-65 de kg si as vrea sa ajung pe la 55. Am tot schimbat dietele intre ele, si desi stiu ca nu e lucru bun, nu ma las pana nu ajung acolo unde imi doresc. Vreau sa incerc orice pentru ca acel sentiment de mandrie fata de propria persoana e mai presus de cuvinte. Vreau sa ajung sa ma respect pe mine, sa ma vad frumoasa si sa imi dau seama ca valorez mai mult decat cred eu. Vreau sa imi arat mie ca pot, ca desi am atatia ani am avut o parere atat de proasta despre mine, m-am inselat.

Asa ca va invit sa fiti alaturi de mine, sa luati parte la succesele (sper eu) sau esecurile mele, sa va inspirati si sa invatati din lucrurile pe care le fac eu, si poate intr-o zi veti porni si voi in cautarea propriei persoane.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s